February 21, 2019

Повикот за третиот UPSHIFT предизвик е отворен!

Презадоволни од разултатите од претходните 2 циклуси, со задоволство го објавуваме повикот за третиот циклус и со нетрпение ги очекуваме апликациите со иновативни идеи за решавање […]
February 14, 2019

Повик за учество во едукативна и развојна програма за основање нови социјални претпријатија и јакнење на новоформирани

Едукативната и развојна програма е наменета за поединци, тимови од две или повеќе лица, невладини организации, месни заедници и други соодветни кандидати кои имаат идеја за […]
February 12, 2019

Tech Innovation and Entrepreneurship Fellowships Call for Fall 2019 Applications

Travel to the US and gain experience in and exposure to Chicago’s technology and entrepreneurship ecosystem! The Professional Fellows Program In Fall 2019, the Professional Fellows program in Tech Innovation and Entrepreneurship will bring a new group of 16 tech and […]
February 7, 2019

Одржана тридневна обука за социјални претпријатија во Струга

Тридневна обука за развој на идеи за одржливи социјални претпријатија, во рамки на проектот „Социјални претпријатија – мост меѓу социјалниот сектор и традиционалните бизниси (SE-Bridge)“, финансиран […]
October 29, 2018

Предизвик за сите млади: намалување на загадувањето и подобрување на квалитетот на воздухот

Поттикнати од одличните идеи кои ги добивме за време на првиот UPSHIFT циклус, како и заинтересираноста за решавање на проблеми од областа на заштита на животната […]
October 29, 2018

Tailored Booster Week for Startups and SMEs – Open Call for Spring 2019

CEED Hub Skopje in partnership with Lucerne University of Applied Sciences and Arts, and with the support of SwissContact, Swiss Embassy and Faculty of Mechanical Engineering, […]
October 9, 2018

Градењето капацитети и вештини – една од клучните компоненти за развој на еко системот на социјалните претпријатија

Денеска завршува повикот за учество во едукативна и развојна програма за основање нови социјални претпријатија и јакнење на новоформирани, во организација на Центарот за развој на претприемачи и менаџери […]
October 2, 2018

Tech Innovation and Entrepreneurship Fellowships Call for Spring 2019 Applications

Travel to the US and gain experience in and exposure to Chicago’s technology and entrepreneurship ecosystem! The Professional Fellows Program In April 2019, the Professional Fellows […]
October 1, 2018

Повик за учество во едукативна и развојна програма за основање нови социјални претпријатија и јакнење на новоформирани

Отворен е повик за пријавување во втората група од едукативната и развојна програма за основање на социјални претпријатија и јакнење на новоформирани. Оваа програма се организира […]
June 29, 2018

Дали сте подготвени за предизвикот UPSHIFT?

Имаш идеја за производ или услуга која сакаш да ја развиеш? Сакаш да промениш нешто во твојата заедница? А да учествуваш во програма која се спроведува […]
June 12, 2018

Повик за учество во едукативна и развојна програма за основање нови социјални претпријатија и јакнење на новоформирани

Едукативната и развојна програма е наменета за поединци, тимови од две или повеќе лица, здруженија на граѓани, месни заедници и други соодветни кандидати кои имаат идеја […]
May 10, 2018

Порталот Бизнис Инфо обајвува оглас за пракса

Бизнис инфо е македонски портал кој обработува теми од бизнис сферата, со мотото Бизнис Без Политика. Бизнис инфо исто така дава фокус и покрива теми од […]
May 10, 2018

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ЕДУКАТИВНА ПРОГРАМА ЗА РАЗВОЈ НА КАПАЦИТЕТИ НА СОЦИЈАЛНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА

Едукативната програма е наменета за постоечки социјални претпријатија од Југозападниот и Пелагонискиот регион во Република Македонија. Ќе биде одржана во мај и јуни во рамки на […]
May 7, 2018

Можност за практиканство во CEED Hub Skopje – СКОПЈЕ и UmaHub – ПОРТУГАЛИЈА

CEED Hub Скопје и UmaHub Португалија имаат можност да обучат практикант од областа социјални мендиуми од страна на врвен експерт од Португалија. Практиканотот ќе има можност […]
March 20, 2018

Exciting Opportunities for Entrepreneurs and Researchers!

  The ENRICH in the USA program (https://near-us.eu), which is funded by Horizon 2020, offers services to connect European research, technology, and business organizations.  The mission […]
March 7, 2018

Tech Innovation and Entrepreneurship Fellowships – Call for Fall 2018 Applications

Travel to the US and gain experience in, and exposure to, Chicago’s technology and entrepreneurship ecosystem!   CEED Macedonia and CEED Hub Skopje in cooperation with the WorldChicago and […]
February 19, 2018

Get your spot at the new workplace of CEED Hub Skopje

CEED Hub Skopje as a friendly and professional environment supports individuals, startups and small business with space, consultancy, networking and linkages with professionals. Our Hub is […]
February 19, 2018

ПОДГОТВИТЕЛЕН КУРС ЗА ЗДОБИВАЊЕ СО PMP® СЕРТИФИКАТ

Project Management Professional® е меѓународен сертификат за професионални проектни менаџери кој го издава Project Management Institute® од САД. Професионалниот курс за управување со проекти е подготвителен курс во […]
February 12, 2018

Call for applications for Pre-acceleration program

CEED Hub Skopje opens a call for applications for the first Pre-Acceleration program in 2018. The program is excellent for startups or individuals with a business […]
December 18, 2017

A sweet ending to a new beginning for the participants in the CEED Hub Programs

CEED Hub Skopje, within the USAID Micro and Small Enterprises Project, co-financed by the Swiss Government and implemented by CEED Macedonia, has once again successfully implemented […]
Show Buttons
Hide Buttons