SE_Bridge вести

February 7, 2019

Во социјалното претпријатие хотел „Солферино“ се обучуваа идни социјални претприемачи

Source: http://public.org.mk/vo-sotsijalnoto-pretprijatie-hotel-solferino-se-obuchuvaa-idni-sotsijalni-pretpriemachi/ Тридневна обука за развој на идеи за одржливи социјални претпријатија, во рамки на проектот „Социјални претпријатија – мост меѓу социјалниот сектор и традиционалните бизниси (SE-Bridge)“, […]
December 7, 2018

Companies Doing Good Forum – The New Economy

December 1, 2018

Нов Форум на добри компании, за „апдејт“ на стариот економски систем!

Source: http://public.org.mk/nov-forum-na-dobri-kompanii-za-apdejt-na-stariot-ekonomski-sistem/ Улогата што бизнисите, институциите и социјалните претпријатија можат да ја имаат во трансформацијата на стариот економски систем е тема во фокус на новиот, трет по […]
October 10, 2018

Градењето капацитети и вештини – една од клучните компоненти за развој на еко системот на социјалните претпријатија

Source: http://public.org.mk/gradeneto-kapatsiteti-i-veshtini-edna-od-kluchnite-komponenti-za-razvoj-na-eko-sistemot-na-sotsijalnite-pretprijatija/ Денеска завршува повикот за учество во едукативна и развојна програма за основање нови социјални претпријатија и јакнење на новоформирани, во организација на Центарот за развој на претприемачи и […]
Show Buttons
Hide Buttons