News

November 9, 2020

Отворен повик за учество во проектот: „Подобрување на вештините на жените претприемачи и менаџери“

    ПОВИК За учество во проектот: Подобрување на вештините на жените претприемачи и менаџери Во имплементација на ЦЕЕД Хаб Скопје, поддржан од Амбассадата на САД. […]
November 9, 2020

Предизвик за млади иноватори – нов повик за учество во UPSHIFT програмата

Пријавете се на UPSHIFT 2020  и бидете дел од младите ширум светот кои со своите идеи овозможуваат иновативни решенија на својата заедница. Пандемијата нанесе огромни последици врз […]
August 18, 2020

Ко-воркинг простор или работа од дома?

Дали долгата „изложеност„ на социјална дистанца и работата од дома ќе предизвика зголемена желба и потреба од меѓусебна интеракција на професионално ниво или пак ќе не […]
June 25, 2020

Околу 60 претставници од туристичкиот и угостителскиот сектор во земјава во моментов следат Програма за јакнење на нивните менаџерски капацитети

Во тек е Програма за јакнење на капацитетите на менаџери и претприемачи од туристичкиот и угостителскиот сектор, која поради ситуацијата со пандемијата се одвива онлјан. Програмата […]
June 17, 2020

Отворен повик за презентација на бизнис идеи и стартапи пред ЦЕЕД Клубот на Бизнис Ангели

Доколку карантинскиот период го искористивте креативно за развој на вашата бизнис идеја или стартап/бизнис и сте  подготвени да побарате финансиски средства за вашиот бизнис,  ЦЕЕД Клубот […]
May 29, 2020

Нова бесплатна програма за поддршка и градење на капацитетите на туристички и угостителски бизниси во услови на криза

Во рамките на потпроектот „Градење менаџерски вештини и деловни врски за подобрена услуга во туристичкиот и угостителскиот сектор“, кој се спроведува со поддршка на Проектот за […]
May 29, 2020

CEED Leaders Talk: Opportunities in a Challenge!

Now more than ever entrepreneurs must adapt to the ‘new global’ and brace for the future. Join CEED in welcoming John Kuruvilla on June 3rd as […]
May 14, 2020

Global Leaders Talk: Transforming your business remotely and virtually

Due to the COVID-19 crisis, companies around the world are forced to change and adapt. Even though the impact on each business is different, there is […]
Show Buttons
Hide Buttons