Повик за тутори за млади лица кои работат на дигитални проекти

Преку програмата за туторство, проектот ќе обезбеди поддршка за 30 млади лица за практична примена на нивните дигитални вештини стекнати во рамки на проектот „МладиХаб-Дигитална младина“. На овој начин, програмата ќе им помогне на младите да почнат да го градат своето професионално портфолио и ќе им обезбеди можност да работат на реален проект со поддршка од истакнати професионалници во областа. Проектите на учесниците во програмата треба да резултираат со алатки и продукти (веб-страници, стратегии за дигитален маркетинг и промоција, дизајни, оптимизирање на пребарувачки уреди (SEO) и слично) кои ќе ги користат младински организации од земјата.

За потребите на оваа програма, Националниот младински совет на Македонија отвора повик за ангажирање на 5 експерти (тутори) кои ќе бидат одговорни за обезбедување насоки и професионална поддршка на учесниците во програмата за туторство. Заинтересираните кандидати можат да се пријават да бидат тутор во некоја од следните области:

 • Веб-дизајн;
 • Графички дизајн;
 • Дигитален маркетинг/Дигитални комуникации или
 • SEO.

Услови, права и обврски за туторите

Заинтересираните кандидати е потребно:

 • Да имаат најмалку 5-годишно работно искуство во областа за која се пријавуваат;
 • Да имаат регистрирано профил на платформата CareerHub;
 • Искуство како тутор или инструктор во програми за неформално образование од областа ќе се смета за предност.

Туторите ќе ги имаат следниве обврски:

 • Учество во еднодневна обука за тутори, организирана од страна на проектот и
 • Туторство на 6 млади лица во нивната работа на реален проект, во согласност со барањата и потребите на младинските организации за кои се изработува продуктот.

За туторите е предвиден надомест во бруто износ од 71800 денари.

Начин на пријавување

Заинтересираните кандидати треба да имаат регистрирано профил на платформата CareerHub и да испратат кратка професионална биографија (CV) и мотивациско писмо на [email protected] со наслов „МладиХаб-Пријава за тутор“ најдоцна до 26 септември 2021 година. Ве молиме, во насловот на порака наведете и за која област се пријавувате (Веб-дизајн, графички дизајн, Дигитален маркетинг/дигитални комуникации или SEO).

Доколку се потребни дополнителни информации за проектот или повикот, слободно обратете се на [email protected] или на 070 399 058.

3,403 Comments

 1. Wow, superb blog layout! How lengthy have you been running a blog for?
  you make running a blog look easy. The total glance of your website is wonderful, let alone the content material!

  You can see similar here sklep

 2. Hi! Do you know if they make any plugins to help with
  Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to
  rank for some targeted keywords but I’m not seeing very
  good success. If you know of any please share. Thanks! You can read similar art here: E-commerce

 3. Hello there! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?

  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing
  very good gains. If you know of any please share. Thanks!

  You can read similar art here: Najlepszy sklep

 4. Good day! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing
  very good success. If you know of any please share.

  Thanks! You can read similar blog here: Sklep

 5. Hey! Do you know if they make any plugins to help with
  Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some
  targeted keywords but I’m not seeing very good success.
  If you know of any please share. Cheers! You can read similar text
  here: Najlepszy sklep

 6. Hey there! Do you know if they make any plugins to
  help with SEO? I’m trying to get my site to rank
  for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
  If you know of any please share. Kudos! I saw similar art here: List of Backlinks

 7. Hello there! Do you know if they make any plugins to help with
  Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but
  I’m not seeing very good results. If you know of any please share.
  Thank you! You can read similar art here: GSA List

 8. Hey there! Do you know if they make any plugins to help with
  Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank
  for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
  If you know of any please share. Appreciate it! I saw similar blog here: List of Backlinks

 9. Wow, awesome weblog format! How long have you ever been blogging for?

  you made running a blog glance easy. The overall
  glance of your web site is excellent, as well as the content material!
  You can see similar here e-commerce

 10. The companies that produced asbestos-based products were aware that it was hazardous, yet they continued to
  use it for decades without revealing the dangers. This
  negligence led to mesothelioma, as well as other asbestos-related diseases.

  Feel free to surf to my web site; vimeo.com

 11. It Is A Fact That Double Glazed Units Manufacturers Near Me Is The Best Thing You Can Get.

  Double Glazed Units Manufacturers Near Me double glaze units (Scot)

 12. Asbestos is made up of an assortment of minerals that
  occur naturally. They are resistant to corrosion, tough and fire retardant.
  They were once popular in construction, but have been phased out due to their link to health issues.

  my website – Vimeo.com