March 1, 2023

Успешно се одржаа обуките за социјално претприемништво во рамките на проектот „Социјално претприемништво за младинско вработување“

Во рамките на проектот „Социјално претприемништо за младинско вработување“, во организација на Националниот Младински Совет на Македонија и со поддршка на CEED Hub Skopje, на 20ти-21ви […]
February 17, 2023

Проектот „Заживување на занаетите и градење на култура за заеднички туристички развој“ иницира соработка со релевантни здруженија од Тетово

Вчера во Тетово, македонскиот дел од тимот на Проектот за Заживување на занаетите во Тетово и Призрен оствари средба со две релевантни организации од овој град, […]
February 2, 2023

New call for applications for the YTILI fellowship program in March 2024 to the U.S. has been launched today by CEED and World Chicago!

YTILI (The Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative) is the U.S. Department of State’s flagship program for young EUROPEAN entrepreneurs (25-35 of age) and is intended for […]
January 17, 2023

Средба на тимот од прекуграничниот проект „Заживување на занаетите и градење на култура за заеднички туристички развој“

Во општина Тетово вчера (16.01.2023) се одржа состанок на дел од тимот на прекуграничниот проект „Заживување на занаетите и градење на култура за заеднички туристички развој“. […]
November 18, 2022

Брендирањето и пакувањето како начин за подобра продажба на земјоделски производи

Како дел од соработката помеѓу ЦЕЕД Македонија и UN Women, а во рамките на проектот на UN Women “Промовирање на родово-одговорни политики и буџети: кон транспарентно, инклузивно и отчетно […]
October 28, 2022

Успешно завршен проектот „Претприемништво на 21-от век“ спроведен со поддршка на програмата Erasmus+

Денес во Кочани се одржа завршниот настан на проектот “Претприемништво на 21-от век“ кој со поддршка на програмата Ерасмус + се спроведе во текот на изминатите […]
October 19, 2022

Презентирани резултатите од Erasmus + проектот „Претприемништво на 21-от век“

На крајот на септември оваа година, претставници на ЦЕЕД Македонија учествуваа на два настани кои се одржаа на островот Санторини во Грција, а во рамките на […]
October 18, 2022

Започна Проектот за ревитализација на занаети во Тетово и Призрен

ЦЕЕД Македонија е дел од конзорциумот кој неодамна започна со имплементација на прекуграничниот проект „Заживување на занаетите и градење на култура за заеднички туристички развој“ предводен […]
Show Buttons
Hide Buttons