Editor

October 29, 2019

Настан за поттикнување на соработката помеѓу социјалниот сектор и традиционалните бизниси

Во моментов во Битола се одржува вториот дел од работилниците за поттикнување на соработката помеѓу социјалниот сектор и традиционалниот бизнис, како дел од напорите на проектот […]
October 16, 2019

Бесплатен настан за поврзување на компании од традиционалниот сектор со социјални бизниси

По трите работилници наменети за домашни компании, кои во организација на ЦЕЕД Македонија на почетокот на октомври се одржаа во Прилеп, Битола и Струга, на 29-ти […]
October 7, 2019

Open Call for a video producer for SE-Bridge project’s needs

Social Enterprise – Bridge between Social sector and traditional Business (SE-Bridge) project is a two-year project aimed at strengthening social enterprises and social entrepreneurship by supporting […]
October 2, 2019

Работилници за компании насочени кон подобрување на соработката на традиционалниот бизнис сектор и социјалните претпријатија

Во рамките на проектот SE-Bridge финансиран од ЕУ преку програмата за прекугранична соработка помеѓу Албанија и Северна Македонија, од денес (02.10.2019) па до петок (04.10.2019) во […]
September 4, 2019

Young Engineers: Ексклузивна едукација за деца со LEGO® коцки за интердисциплинарно изучување на наука, технологија, инженерство и математика

YOUNG ENGINEERS во соработка со CEED HUB Skopje ја овозможуваат ексклузивната едукација за деца со LEGO® коцки за интердисциплинарно изучување на наука, технологија, инженерство и математика […]
September 3, 2019

Сертифицирана програма за дигитален маркетинг – NYMAC program

Партнерството на CEED Macedonia и Маркетинг асоцијацијата на Њујорк (New York Marketing Association), овозможи ексклузивната сертифицирана програма за дигитален маркетинг да биде достапна на македонските маркетери, […]
July 11, 2019

Концептот за одржлив туризам може да го регенерира целиот екосистем

Девет регионални проекти од Програмата за прекугранична соработка IPA (CBC) на Северна Македонија и Албанија ги презентираа своите резултати и идните цели. На 10 јули 2019 […]
July 1, 2019

Зедно до силна локална и регионална економија

„Градење заедничка иднина – Creating a common future“ е слоганот на претстојниот пограничен целодневен настан, што на 10 јули ќе се случува во Охрид, во организација […]
Show Buttons
Hide Buttons